Muffiny z jago­da­mi należą do moich ulu­bionych. Smaku­ją mi chy­ba bardziej niż czeko­lad­owe z czeko­ladą. Cias­to robię lekko wanil­iowe.

Jeśli nie wyobraża­cie sobie muffinów bez czeko­la­dy pole­cam dodać do tych białej czeko­la­dy, która cud­own­ie się kom­ponu­je smakowo jak i wiz­ual­nie z jago­da­mi.

 

Wydruk przepisu
Blue­ber­ry muf­fin — muf­fin z jago­da­mi
Blueberry muffin
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
Blueberry muffin
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stop­ni C.
  2. Wszys­tkie skład­ni­ki poza czeko­ladą i owoca­mi wymieszać (łyżką a nie mik­serem, muffiny nie potrze­bu­ją napowi­etrza­nia). Owoce i czeko­ladę dodać na sam koniec. Delikat­nie wymieszać
  3. Blachę na muffiny wyłożyć papi­lotka­mi (jeśli wasza for­ma tego wyma­ga, ja lubię papi­lot­ki bo doda­ją babeczką uroku).
  4. Forem­ki napełnić ciastem do 2/3 wysokoś­ci. Piec 20 min­ut w nagrzanym piekarniku do zaru­mie­nienia i do suchego paty­cz­ka. Wyjąć z piekarni­ka i ostudz­ić.
Udostęp­nij ten przepis

Pin It on Pinterest