Błyskawiczna pomidorowa zupa krem

 

Wydruk przepisu
Błyskaw­icz­na zupa krem
Kuch­nia Włos­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 15 min­ut
Por­c­je
oso­by
Skład­ni­ki
Kuch­nia Włos­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 15 min­ut
Por­c­je
oso­by
Skład­ni­ki
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Jeśli robimy zupę z dodatkiem cebu­li najpierw należy ją drob­no pokroić, potem smażymy ją na roz­grzanej oli­wie (tylko do zeszk­le­nia). Następ­nie doda­je­my resztę skład­ników i gotu­je­my przez około 15 min­ut.
  2. Ilość przypraw podana jest ori­en­ta­cyjnie. W razie potrze­by należy zmniejszyć ich ilość lub zwięk­szyć.
  3. Pro­ponu­ję podawać z klek­sem ze śmi­etany i świeżą bazylią lub grzanka­mi. Świet­nie sprawdza się również groszek pty­s­iowy.

Pin It on Pinterest