Wielki­mi kroka­mi zbliża­ją się walen­tyn­ki. Mój ukochany kocha czeko­ladę więc postanow­iłam mu okazać swo­je uczu­cie na czeko­lad­owo :). Czeko­lad­owe ser­dusz­ka nie są trudne do wyko­na­nia. Prob­lematy­czne może być pokrycie babeczek czeko­ladą. Moż­na się słod­ko ubrudz­ić :), ale warto bo to całkiem faj­na zabawa.

Przepis na cias­to czeko­lad­owe zna­jdziecie TUTAJ

 

Wydruk przepisu
Czeko­lad­owe ser­dusz­ka na walen­tyn­ki
Czekoladowe serduszka
Danie Desery
Czas przy­go­towa­nia 1 godz­i­na
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 3 godziny
Por­c­je
por­cji
Skład­ni­ki
Danie Desery
Czas przy­go­towa­nia 1 godz­i­na
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 3 godziny
Por­c­je
por­cji
Skład­ni­ki
Czekoladowe serduszka
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Babecz­ki roz­drob­nić (np. za pomocą blendera). Dodać mas­car­pone oraz nutel­lę i wymieszać aż pow­stanie masa plas­ty­cz­na podob­na do plas­teliny.
  2. Pow­stałym ciastem wypełnić forem­ki (najlepiej silikonowe) i wstaw­ić na min­i­mum godz­inę do lodów­ki.
  3. Tuż przed wyję­ciem fore­mek z ciastem z lodów­ki rozpuś­cić czeko­ladę z dodatkiem ole­ju na parze wodne.
  4. Częś­cią roz­puszc­zonej czeko­la­dy pokryć najpierw spód babeczek i wstaw­ić do lodów­ki aby czeko­la­da zastygła. Następ­nie roz­puszc­zoną czeko­ladą pokryć górę i boki babeczek. Udeko­rować np. kandy­zowaną wiśnią lub czereśnią.
  5. Pokryte czeko­ladą babecz­ki wstaw­ić do lodów­ki na min­i­mum 2 godziny (aż czeko­la­da stward­nieje).

Pin It on Pinterest