Domowe Burgery Wołowe
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
4por­c­je 10min­ut
Czas gotowa­nia
15min­ut
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
4por­c­je 10min­ut
Czas gotowa­nia
15min­ut
Skład­ni­ki
Burgery
Dodat­ki
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Mię­so mielone przełożyć do mis­ki, posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drob­ną kostkę i dodać do mięsa. “Zag­nieść” jak cias­to, a następ­nie ufor­mować 4 burgery (należy pamię­tać, że pod­czas pieczenia/smażenia kotle­ty się zmniejszą swo­ją sze­rokość, a zwięk­szą grubość dlat­ego należy ufor­mować duże i cienkie burgery)
  2. Burgery smażyć na patel­ni gril­lowej lub piec na gril­lu po mniej więcej 5 min­ut z każdej strony (w zależnoś­ci jak chce­my mieć wyp­iec­zone, jeśli krwiste to krócej, jeśli dobrze wyp­iec­zone to chwilkę dłużej).
  3. Po usmaże­niu kotletów burgery włożyć do buł­ki z naszy­mi ulu­biony­mi dodatka­mi lub podać z dodatka­mi bez buł­ki np na liś­ciu sałaty.