Ten przepis to mody­fikac­ja muffinów z czeko­ladą. Ide­alne połącze­nie ciem­nego kakaowego cias­ta ze słody­czą białej czeko­la­dy.

 

Wydruk przepisu
Kakaowe muffiny z pie­ga­mi z białej czeko­la­dy
Muffiny kakaowe
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
Muffiny kakaowe
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Piekarnik roz­grze­wamy do 180 stop­ni. Suche skład­ni­ki (poza czekoladą)mieszamy ze sobą w misce.
  2. Do suchych pro­duk­tów doda­je­my mleko, tłuszcz, jaj­ka oraz ekstrakt wanil­iowy. Miesza­my łyżką lub trzepaczką (może być mik­serem ale na wol­nych obro­tach). Cała tajem­ni­ca tkwi w tym aby nie napowi­etrzyć za bard­zo cias­ta. Kiedy cias­to jest za rzad­kie (jak cias­to naleśnikowe) doda­je­my mąki. Kiedy cias­to jest za gęste (przy­pom­i­na pure ziem­ni­aczane) doda­je­my odrobinę mle­ka. Doda­je­my czeko­ladę.
  3. Cias­to nakładamy do 3/4 wysokoś­ci forem­ki. Pieczemy 20 min­ut do suchego paty­cz­ka.

Pin It on Pinterest