Kakaowe muffiny z pie­ga­mi z białej czeko­la­dy
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
12babeczek 10min­ut
Czas gotowa­nia
20 min­ut
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
12babeczek 10min­ut
Czas gotowa­nia
20 min­ut
Skład­ni­ki
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Piekarnik roz­grze­wamy do 180 stop­ni. Suche skład­ni­ki (poza czekoladą)mieszamy ze sobą w misce.
  2. Do suchych pro­duk­tów doda­je­my mleko, tłuszcz, jaj­ka oraz ekstrakt wanil­iowy. Miesza­my łyżką lub trzepaczką (może być mik­serem ale na wol­nych obro­tach). Cała tajem­ni­ca tkwi w tym aby nie napowi­etrzyć za bard­zo cias­ta. Kiedy cias­to jest za rzad­kie (jak cias­to naleśnikowe) doda­je­my mąki. Kiedy cias­to jest za gęste (przy­pom­i­na pure ziem­ni­aczane) doda­je­my odrobinę mle­ka. Doda­je­my czeko­ladę.
  3. Cias­to nakładamy do 3/4 wysokoś­ci forem­ki. Pieczemy 20 min­ut do suchego paty­cz­ka.