Makaron z pesto i chori­zo
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
2oso­by 10min­ut
Czas gotowa­nia
15min­ut
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
2oso­by 10min­ut
Czas gotowa­nia
15min­ut
Skład­ni­ki
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Wstaw­iamy wodę na makaron (pamię­ta­jmy by ją posolić). W tym cza­sie kiełbasę kroimy kawał­ki (wielkość i grubość zależy od nas). Jeśli sto­su­je­my pomi­do­ry i oli­w­ki je również kroimy na kawał­ki.
  2. Do gotu­jącej wody wrzu­camy makaron. W trak­cie gotowa­nia pods­mażamy chori­zo (nie potrze­ba tłuszczu, wytopi się on z kiełbas­ki). Po chwili doda­je­my pokro­jone pomi­do­ry i oli­w­ki i smażymy jeszcze przez około 2–3 min­u­ty. Odstaw­iamy.
  3. Ugo­towany makaron odcedza­my i z powrotem wrzu­camy do gar­nka. Doda­je­my pesto oraz chori­zo i resztę dodatków. Miesza­my. Nakładamy na talerz. Posy­pu­je­my tar­tym parmezanem.