Masło orze­chowe to coś co pewnie więk­szoś­ci z nas kojarzy się ze Stana­mi Zjed­noc­zony­mi. I bard­zo dobrze, bo wynalazł je w XIX wieku amerykańs­ki lekarz. Oczy­wiś­cie masło orze­chowe moż­na kupić, ale czy nie fajniej jest zro­bić je samemu, bez dodatku kon­ser­wan­tów, tak słodkie/słone jak najbardziej lubimy?

Wydruk przepisu
Masło orze­chowe
Masło orzechowe
Danie Dodat­ki
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Por­c­je
słoik 0,4 l
Skład­ni­ki
Danie Dodat­ki
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Por­c­je
słoik 0,4 l
Skład­ni­ki
Masło orzechowe
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Wszys­tkie skład­ni­ki blendu­je­my na gład­ką masę. Przekładamy do pojemnika/słoiczka.
Pozostałe infor­ma­c­je

Domowe masło orze­chowe to ide­al­ny dodatek do kanapek (np. bułeczek dyniowych) ale i do ciast (np. do muffinów, chał­ki, cias­ta drożdżowego). Moż­na również wyjadać łyżka­mi pros­to ze słoi­ka.

Pin It on Pinterest