Wydruk przepisu
Murzynek
murzynek
Danie Desery
Kuch­nia Pol­s­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Czas gotowa­nia 50 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 60 min­ut
Por­c­je
forem­ka
Skład­ni­ki
Danie Desery
Kuch­nia Pol­s­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Czas gotowa­nia 50 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 60 min­ut
Por­c­je
forem­ka
Skład­ni­ki
murzynek
Sposób przy­go­towa­nia
  1. W gar­nku rozpuś­cić margarynę/masło z cukrem i kakao, następ­nie dodać mleko. Masę przele­wamy do formy (blacha, tor­town­i­ca, for­ma na babkę).
  2. Mąkę prze­si­ać razem z proszkiem do pieczenia, dodać do polewy wraz z jajka­mi, dokład­nie wymieszać (moż­na użyć mik­sera).
  3. Cias­to pieczemy 50 min­ut w temp. 180 C (do suchego paty­cz­ka).
  4. Po upiecze­niu cias­to wys­tudz­ić i posy­pać cukrem pudrem.

Pin It on Pinterest