Oso­biś­cie wolę nachosy niż chip­sy. Wyda­ją mi się “lże­jsze” ale nigdy nie wnikałam jaka jest praw­da :).

Jeśli mamy chwilę (naprawdę chwilę) może­my je wzbo­gacić nie tylko dipem. Do zim­nego piwa pole­cam nachos zapiekane z serem. Moż­na dobrać różnego rodza­ju dodat­ki. Co kto lubi.

 

Wydruk przepisu
Nachos zapiekane z serem
Nachos zapiekane z serem
Danie Przekąs­ki
Kuch­nia Meksykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 5 min­ut
Por­c­je
oso­by
Skład­ni­ki
Danie Przekąs­ki
Kuch­nia Meksykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 5 min­ut
Por­c­je
oso­by
Skład­ni­ki
Nachos zapiekane z serem
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Piekarnik nastaw­ić na gril­lowanie od góry, tem­per­atu­ra 175 stop­ni.
  2. Na blasze do pieczenia rozłożyć papi­er do pieczenia, na którym ułożyć nachos.
  3. Ser żół­ty zetrzeć na tarce, a pomi­do­ry sus­zone oraz oli­w­ki pokroić.
  4. Star­tym serem posy­pać nachosy, potem pomi­dorka­mi, oli­wka­mi i kapara­mi, na koniec dodać kil­ka klek­sów z ketchup.
  5. Blachę wstaw­ić do piekarni­ka na około 5 min­ut (aż ser się rozpuś­ci). Po upiecze­niu całość prz­erzu­cić na duży talerz i podawać najlepiej z zim­nym piwem lub zim­ną colą.
Udostęp­nij ten przepis

Pin It on Pinterest