Najlep­sze na świecie domowe naleśni­ki z serem.  Świetne na każdy posiłek.

 

Wydruk przepisu
Naleśni­ki z serem
Naleśniki z serem
Kuch­nia Pol­s­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Czas gotowa­nia 45 min­ut
Por­c­je
naleśników
Skład­ni­ki
Cias­to naleśnikowe
Masa serowa
Kuch­nia Pol­s­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Czas gotowa­nia 45 min­ut
Por­c­je
naleśników
Skład­ni­ki
Cias­to naleśnikowe
Masa serowa
Naleśniki z serem
Sposób przy­go­towa­nia
Cias­to naleśnikowe
  1. Do mis­ki włożyć wszys­tkie skład­ni­ki na cias­to, zmik­sować, odstaw­ić na 10 — 15 min­ut.
  2. Naleśni­ki smażyć na patel­ni z obu stron na lekko zło­ty kolor.
Masa serowa
  1. Jajko ubić z cukrem i wanil­ią. Dodać pozostałe skład­ni­ki i zmik­sować (np. blenderem) do uzyska­nia jed­no­litej puszys­tej masy.
  2. Każdy naleśnik pos­marować masą serową (jed­ną połowę) i złożyć na pół i jeszcze raz na pół lub rulon. Pods­mażyć lub zapiec w piekarniku.
  3. Naleśni­ki podawać posy­pane cukrem pudrem, śmi­etaną lub sosa­mi owocowy­mi.

Pin It on Pinterest