Były już cup­cake z Oreo ter­az czas na Piegus­ki. Jed­nak z pre­m­e­dy­tacją wybrałam te z orzecha­mi laskowy­mi ponieważ cias­to babecz­ki jest z czeko­ladą oraz orzecha­mi laskowy­mi (mogą być migdały), a do kre­mu dodałam jakże uwiel­bianą Nutel­lę. Jed­nym słowem ucz­ta dla łasucha 🙂 .

 

Wydruk przepisu
Pieguskowe cup­cake
Pieguskowe cupcake
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 30 min­ut
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 2 godziny
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
cias­to
Krem
Inne
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 30 min­ut
Czas gotowa­nia 20 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 2 godziny
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
cias­to
Krem
Inne
Pieguskowe cupcake
Sposób przy­go­towa­nia
Cias­to
  1. Piekarnik nagrzać do 200 stop­ni C. For­mę na muffiny wyłożyć papi­lotka­mi.
  2. W misce wymieszać wszys­tkie suche skład­ni­ki (poza czeko­ladą i orzecha­mi) i wymieszać. Dodać skład­ni­ki mokre i wymieszać do uzyska­nia jed­no­litej masy (kon­sys­tencji budyniu). Dodać posiekaną czeko­ladę i posiekane orzechy. Wymieszać.
  3. Napełnić ciastem papi­lot­ki do 3/4 wysokoś­ci. Piec 20 min­ut do suchego paty­cz­ka. Po upiecze­niu wyjąć z piekarni­ka i ostudz­ić.
Krem
  1. W misie ubić mik­serem śmi­etanę kremówkę na bitą śmi­etanę. Dodać mas­car­pone i Nutel­lę i wymieszać mik­serem na wol­nych obro­tach. Krem schłodz­ić w lodów­ce około 30 min­ut.
  2. Wys­tudzone babecz­ki deko­ru­je­my kre­mem deko­ru­jąc przed podaniem połówką ciast­ka. Prze­chowywać w lodów­ce.
Udostęp­nij ten przepis

Pin It on Pinterest