Moje ulu­bione danie? PIZZA. Jest to jedyne danie, które­mu nie umiem odmówić.  Poza uni­w­er­sal­ną mar­gar­itą chy­ba więk­szoś­ci zas­maku­je piz­za 4 sery. W dobrze serów należy kierować się ich smaka­mi, warto dodać delikat­ną moz­zarel­lę, won­ny ser pleśniowy, charak­terysty­czny parmezan, słony i wyraźny chedar,  lub lubianą przez więk­szość goudę.

Przepis na cias­to zna­jdziecie TUTAJ.

 

Wydruk przepisu
Piz­za 4 sery
Pizza 4 sery
Kuch­nia Włos­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 10 min­ut
Por­c­je
piz­za
Skład­ni­ki
Kuch­nia Włos­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Czas gotowa­nia 10 min­ut
Por­c­je
piz­za
Skład­ni­ki
Pizza 4 sery
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Piekarnik roz­grzać do 230 stop­ni (może być ter­moo­bieg). W naczyniu wymieszać kon­cen­trat, oli­wę, wodę oraz przyprawy. Gotowy sos odstaw­ić na bok.
  2. Cias­to cienko rozwałkować (grubość około 4 mm). Nałożyć i rozprowadz­ić sos (zostaw­ia­jąc wolne brze­gi, około 1 cm). Piz­zę posy­pać po kolei sera­mi. Piec około 10 min­ut (do roz­puszczenia sera i zaru­mie­nienia cias­ta).
  3. Piz­zę po wyję­ciu posy­pać pokro­joną bazylią (jeśli uży­wamy).

Pin It on Pinterest