Piz­za z szynką ser­ra­no
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
1piz­za 10min­ut
Czas gotowa­nia
10min­ut
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
1piz­za 10min­ut
Czas gotowa­nia
10min­ut
Skład­ni­ki
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Piekarnik roz­grzać do 230 stop­ni (może być ter­moo­bieg). W naczyniu wymieszać kon­cen­trat, oli­wę, wodę oraz przyprawy. Gotowy sos odstaw­ić na bok.
  2. Cias­to cienko rozwałkować (grubość około 4 mm). Nałożyć i rozprowadz­ić sos (zostaw­ia­jąc wolne brze­gi, około 1 cm). Piz­zę posy­pać po serem moz­zarella, następ­nie ułożyć pokro­joną szynkę, cebulę, oraz pieczar­ki. Piec około 10 min­ut (do roz­puszczenia sera i zaru­mie­nienia cias­ta).
  3. Piz­zę po wyję­ciu, przed podaniem posy­pać rukolą.