Ryba po grecku w wer­sji light
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
6por­cji 15min­ut
Czas gotowa­nia
25min­ut
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
6por­cji 15min­ut
Czas gotowa­nia
25min­ut
Skład­ni­ki
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Rybę delikat­nie posolić i skropić cytryną. Ugo­tować parze (około 20 min­ut dla więk­szoś­ci parowarów, uważać aby nie prze­suszyć ryby).
  2. Warzy­wa zetrzeć na tarce z gruby­mi oczka­mi, wsy­pać do gar­nka, dodać przyprawy, olej, wodę oraz przeci­er pomi­dorowy i gotować na małym ogniu przez około 20 min­ut.
  3. Sos i rybę moż­na gotować jed­nocześnie. Po ugo­towa­niu ułożyć file­ty ryb­ne na talerzu, następ­nie ułożyć sos warzy­wny. Moż­na podawać na gorą­co jak i na zim­no.