Przepis na tę sałatkę dostałam od bard­zo mi blis­kich zna­jomych z Hisz­panii. U nich też pier­wszy raz ją jadłam z cud­ownym dże­mem pomi­dorowym. W tym roku jed­nak nie robiłam sama tego dże­mu, a z zeszłorocznych zapasów niewiele zostało. Na szczęś­cie dżem moż­na zastąpić żuraw­iną ze słoi­ka.

 

Wydruk przepisu
Sała­ta z serem camem­bert
Sałata z serem camembert
Danie Dodat­ki
Kuch­nia Hisz­pańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Por­c­je
por­c­ja
Skład­ni­ki
Danie Dodat­ki
Kuch­nia Hisz­pańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 10 min­ut
Por­c­je
por­c­ja
Skład­ni­ki
Sałata z serem camembert
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Sałatę ułożyć na talerzu. Posy­pać posiekany­mi orzecha­mi oraz rodzynka­mi (lub sus­zoną żuraw­iną).
  2. Ser camem­bert pokroić na cienkie plas­try i ułożyć na sała­cie. Polać dże­mem żuraw­inowym.
Inne infor­ma­c­je

Sałat­ka ide­al­nie pasu­je jako przys­tawka. Podawać samą lub ze świeżą bułką.

Udostęp­nij ten przepis

Pin It on Pinterest