Sałat­ka z serem feta
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
4por­c­je 15min­ut
Por­c­je Czas przy­go­towa­nia
4por­c­je 15min­ut
Skład­ni­ki
Sałat­ka
Sos sałatkowy
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Sałatę postrzępić. Warzy­wa (pomi­do­ra, ogór­ka oraz paprykę) pokroić w kostkę (ok. 1cm x 1cm), na podob­ne kawał­ki pokroić fetę. Oli­w­ki moż­na zostaw­ić w całoś­ci lub pokroić na pół lub w plas­ter­ki. Cebulę pokroić w piór­ka (tj. w bard­zo cienkie plas­ter­ki) Wszys­tko wymieszać.
  2. Sos sałatkowy moż­na zro­bić w osob­nej mis­eczce. Należy wszys­tkie skład­ni­ki wymieszać razem i zalać sałatę pow­stałym sosem i delikat­nie wymieszać aby nie roz­drob­nić za bard­zo sera.