Jed­na z najprost­szych sałatek. Jeśli kupi się kro­jonego ananasa moż­na nie uży­wać do niej noża :). Uwiel­bi­am ją nie tylko za pros­totę, ale przede wszys­tkim za smak. Ide­al­na na śni­adanie, kolację, przyję­cie oraz na Wigilię.

 

Wydruk przepisu
Sałat­ka z tuńczykiem i ananasem
Sałatka z tuńczykiem i ananasem
Danie Kolac­ja
Kuch­nia Pol­s­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Por­c­je
por­cji
Skład­ni­ki
Danie Kolac­ja
Kuch­nia Pol­s­ka
Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut
Por­c­je
por­cji
Skład­ni­ki
Sałatka z tuńczykiem i ananasem
Sposób przy­go­towa­nia
  1. Tuńczy­ka odsączyć i roz­drob­nić widel­cem. Dodać odsąc­zoną kukury­dzę i pokro­jonego w kostkę ananasa. Wymieszać.
  2. Jeśli potrze­bu­je­my więcej sałat­ki lub chce­my by była bardziej sycą­ca doda­je­my ugo­towany ryż.
  3. Dopraw­iamy majonezem, solą i pieprzem. Miesza­my.
Udostęp­nij ten przepis

Pin It on Pinterest