Babecz­ki czyli po amerykańsku Cup­cake moż­na wystyl­i­zować na każdą okazję również na Wielka­noc.

Tym razem babecz­ki maślane o smaku pomarańc­zowym z kre­mem nutel­la. Dla każdego coś dobrego 🙂

 

Wydruk przepisu
Wielka­noc­ne babecz­ki czyli cup­cakes z jaja­mi
Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 20 min­ut
Czas gotowa­nia 25 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 1 godz­i­na
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
Cias­to
Krem
Deko­rac­ja
Danie Desery
Kuch­nia Amerykańs­ka
Czas przy­go­towa­nia 20 min­ut
Czas gotowa­nia 25 min­ut
Czas oczeki­wa­nia 1 godz­i­na
Por­c­je
babeczek
Skład­ni­ki
Cias­to
Krem
Deko­rac­ja
Wielkanocne babeczki czyli cupcakes z jajami
Sposób przy­go­towa­nia
Cias­to
  1. Piekarnik nagrzać do 180 stop­ni C. Mąkę prze­si­ać z proszkiem do pieczenia, odstaw­ić.
  2. Masło utrzeć z cukrem na puszys­tą masę. Następ­nie dodawać po jed­nym jajku za każdym razem mik­su­jąc na puszys­tą masę. Na koniec dodać startą skórkę z pomarańczy i sok z pomarańczy, zmik­sować
  3. Do utartej na gład­ko masy dodawać na zmi­anę mąkę prze­sianą z proszkiem i maślankę, miesza­jąc szpatułką lub delikat­nie mik­serem na najniższych obro­tach, tylko do połączenia się skład­ników.
  4. For­mę do muffinek wyłożyć papi­lotka­mi. Do nich nałożyć cias­ta do 3/4 ich wysokoś­ci. Piec 20 — 25 min­ut do suchego paty­cz­ka.
Krem
  1. Mas­car­pone zmik­sować na jed­no­litą masę z nutel­lą.
  2. Deko­rować wys­tudzone babecz­ki za pomocą rękawa cukier­niczego. Na koniec ułożyć cukrowe/czekoladowe jajecz­ka.
Udostęp­nij ten przepis

Pin It on Pinterest