Ciasto czekoladowe — bez mąki

Ciasto czekoladowe — bez mąki

Najważniejszą cechą tego cias­ta nie jest brak mąki (cho­ci­aż to duży plus dla osób nie toleru­ją­cych glutenu), ale cud­owny czeko­lad­owy smak. Ten deser jest pyszny!!! Ja robiłam go na Wielka­noc, ale pasu­je na każdą okazję, jeśli tylko lubimy dużo czeko­la­dy 🙂...
Mazurek z kajmakiem

Mazurek z kajmakiem

Nie taki dia­beł straszny jak go malu­ją. Podob­nie moż­na powiedzieć o mazurkach, a przy­na­jm­niej o tym. Wer­s­ja super szy­b­ka i super łat­wa jest z gotowym kaj­makiem, jeśli jed­nak potrze­bu­je­my wyzwań kaj­mak może­my zro­bić sami :),...
Blondie — ciasto z białą czekoladą

Blondie — ciasto z białą czekoladą

  Ide­al­na alter­naty­wa dla trady­cyjnego Brown­ie. Należy jed­nak pamię­tać, że biała czeko­la­da jest dużo słod­sza od ciem­nej czeko­la­dy której uży­wa się do Brown­ie, dlat­ego warto tę słody­cz zła­mać innym smakiem np. kwaskowatą żuraw­iną, lekko...
Muffiny korzenne

Muffiny korzenne

Muffiny o smaku korzen­nym to doskon­ała propozy­c­ja na Boże Nar­o­dze­nie. Umili zarówno okres przedświątecznych przy­go­tować jak i wiecz­erzę wig­ili­jną.   Wydruk przepisu Muffiny korzenne Danie Desery Kuch­nia Pol­s­ka Czas przy­go­towa­nia 10...
Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Blok czeko­lad­owy to taki smakołyk, na który każ­da rodz­i­na ma swój przepis. Ja chci­ałabym podzielić się moim, a raczej mojej mamy 🙂   Wydruk przepisu Blok czeko­lad­owy Danie Desery Kuch­nia Pol­s­ka Czas przy­go­towa­nia 15 min­ut Czas oczeki­wa­nia 4...

Pin It on Pinterest