Beszamel

Beszamel

O to kto wymyślił besza­mel dziel­nie spier­a­ją się Fran­cuzi i Włosi. Gdzie leży praw­da? Zapewne po środ­ku 🙂 Ja nie zamierzam rozstrzy­gać tego sporu, za to zamierzam przekazać wam przepis jaki przekaza­ła mi Nico­let­ta. Już kil­ka razy o niej...
Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese

Przepis na Ragù alla bolog­nese pokaza­ła mi Nico­let­ta, przesym­pa­ty­cz­na Włosz­ka, u której wyna­j­mowałam dom w zeszłe wakac­je. Nico­let­ta była tak uprze­j­ma, że urządz­iła nam (mnie, moje­mu mężowi oraz mojej przy­jaciółce) lekc­je gotowa­nia...
Makaron z serem — zapiekanka mac and cheese

Makaron z serem — zapiekanka mac and cheese

Mac and cheese (mac­a­roni and cheese) czyli szy­bkie danie rodem z USA :). Nie wiem jak wy ale ja się wychowałam (w sum­ie wciąż się wychowu­ję 🙂 ) na amerykańs­kich fil­mach i seri­alach gdzie nie raz padło hasło Mac&Cheese. I się nie dzi­wie bo...
Muffiny korzenne

Muffiny korzenne

Muffiny o smaku korzen­nym to doskon­ała propozy­c­ja na Boże Nar­o­dze­nie. Umili zarówno okres przedświątecznych przy­go­tować jak i wiecz­erzę wig­ili­jną.   Wydruk przepisu Muffiny korzenne Danie Desery Kuch­nia Pol­s­ka Czas przy­go­towa­nia 10...
Sernik dyniowy na cieście czekoladowym

Sernik dyniowy na cieście czekoladowym

Puree z dyni świet­nie nada­je się jako dodatek do serni­ka. Z dodatkiem przypraw korzen­nych daje cud­owne połącze­nie. A co powiecie by dodać do tego wilgo­tne cias­to czeko­lad­owe? I może jeszcze pole­wa z białej czeko­la­dy?...

Pin It on Pinterest