Tarta makowa

Tarta makowa

  Świę­ta tuż tuż. Trady­cyjnie na Boże Nar­o­dze­nie w Polsce jada się makow­ce. Mój ukochany brat po pros­tu je uwiel­bia. Tak je kocha, że nawet nauczył się je robić. Ja przyz­nam się szcz­erze nie jestem ich wielką fanką. Szczegól­nie tych gdzie jest...
Bułki do hamburgerów

Bułki do hamburgerów

Domowe buł­ki do ham­burg­erów są o niebo lep­sze i zdrowsze (bez chemicznych dodatków) od tych skle­powych. Ich zro­bi­e­nie też nie jest trud­no, no może trochę czasochłonne. Jed­nak moim zdaniem warto 🙂 Jedynym minusem jest to, iż dość szy­bko tracą...
Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Kocham to cias­to za smak i pros­totę wyko­na­nia. Dodatkowo ide­alne dla alergików, którzy nie mogą jeść jajek. Szar­lot­ka sypana chy­ba nie może się nie udać, pon­ad­to to cias­to na nieza­powiedziane wiz­y­ty. Robi się je błyskaw­icznie (no chy­ba że tak...
Szybkie i proste gofry

Szybkie i proste gofry

Ręka do góry, kto nie lubi gofrów. Ja kocham, ale wcale nie te które moż­na kupić w nad­mors­kich miejs­cowoś­ci­ach z pole­wa­mi, bitą śmi­etaną czy posyp­ka­mi. Uwiel­bi­am te domowe, z owoca­mi i cukrem pudrem (no syropem klonowym czy nutel­lą...
Eklerki z kremem waniliowym

Eklerki z kremem waniliowym

Były już ptysie, czas na ekler­ki. Aby uroz­maicić zro­biłam je z kre­mem wanil­iowym (ale może być również bita śmi­etana, lub krem czekoladowy).   Wydruk przepisu Ekler­ki z kre­mem waniliowym Danie Desery Kuch­nia Fran­cus­ka Czas przy­go­towa­nia 45...

Pin It on Pinterest